Bereidingstips

Diepvries

Het volstaat om onze kroketten 9 à 10 minuten te frituren op 170 graden, tot ze mooi goudbruin zijn

Ontdooid

Als u ze eerst laat ontdooien, hoeft u ze zelfs maar 4 à 5 minuten te bakken op 180 graden.

Bewaartip

Vers of eenmaal ontdooid kunt u onze kroketten 5 dagen in frigo aan een constante temperatuur van 4° bewaren.

Serveertip

Garnaal- en kaaskroketten kan u serveren met een partje citroen, wat gefrituurde peterselie (enkele seconden volstaat) en eventueel een fris slaatje. Perfect als voor- of hoofdgerecht.

Baktips

Gebruik een timer

Dan hoeft u geen rekening te houden met de kroketten en kan u gerust uw bordje dresseren.

Niet teveel ineens afbakken

Hou rekening dat er bij teveel kroketten ineens, een temperatuur daling van uw frietvet is.

Max. 5 dagen bewaren

Indien u de kroketten ontdooid, maximum 5 dagen bewaren in een goed gekoelde koelcel (4°C).

Afbakken

De afbaktijd respecteren en de kroketten tijdens het afbakken niet in en uit halen.

Geconditioneerde levering

Geconditioneerd transport is het vervoeren van bederfelijke goederen bij een gecontroleerde atmosfeer, zonder onnodig verlies van kwaliteit. De temperatuur die meestal geanalyseerd wordt is tussen de -18°C en -20°C.